Publicerad den

Sushi Go!

Sushi Go! – Ett snabbt kortspel att slänga fram i pauserna på dom långa brädspelssessionerna eller när man sitter på fiket med vännerna och vill spela något enkelt men roligt. 

Sushi Go från Gamewright är ett pick and pass kortspel som spelas över tre rundor.
Ni är ett gäng vänner som sitter på en sushi restaurang och försöker få ihop den bästa
kombinationen med sushi till er själva som ni bara kan samtidigt som ni vill att dom andra inte skall få en lika bra måltid. När allting är klart så avslutas middagen med pudding och den som lyckas roffa åt sig mest får självklart lite bonuspoäng när allt är klart.

Beroende på antal spelare (2-5) så väljer ni ett kort på hand som ni lägger ner på bordet
och sparar uppvänt framför er. Resterande kort på hand skickas vidare till personen bredvid och så fortsätter det tills alla kort ligger nere på bordet. När detta är klart så räknas poängen ihop, puddingen sätts åt sidan och nya kort delas ut till alla. Sedan börjar allting om igen tills ni har kört 3 rundor!

Reglerna är väldigt simpla, poängsystemet är lätt att förstå och det passar både stora som små. Dom gångerna jag har spelat det så har det varit väldigt uppskattat!

Så vem i eran grupp kommer roffa åt sig alla dumplings, bli makimästare eller äta så mycket nigiri med wasabi så att dom spricker? Testa och se!

Betyg: 4/5

  • Typ: Kortspel
  • Utvecklare: Gamewright / http://gamewright.com
  • Antal spelare: 2-5
  • Tid: cirka 20 min
  • Ålder: 8+
  • Cirkapris: 150:-
Share

Comments

comments