Publicerad den

Spyfall

Jag erkänner direkt. Jag älskar Spyfall. Och jag är inte ensam. Detta mästerverk till spel släpptes 2014 av Cryptozoic Entertainment och om du läser vidare får du reda på vad det hela handlar om…

 

Reglerna till Spyfall är genialiska i sin enkelhet. Alla spelare får ett varsitt dolt kort som visar samma plats. Detta är platsen alla spelare befinner sig på. Det kan till exempel vara ett sjukhus, en ambassad, en militärbas eller till och med en rymdstation. Ett kort är dock ett spionkort, vilket betyder att en av spelarna inte har en aning om var de befinner sig.

 

 

 

 

Därefter börjar spelarna ställa frågor till varandra och på så sätt försöka lista ut vem som är spion.  Spionen ska genom att lyssna noga på vad som sägs klura ut vilken plats de är på.

När som helst kan en spelare anklaga en annan för att vara spion. Om spionen avslöjas får alla andra spelare poäng. Om spionen lyckas hålla sig undan, eller få en annan spelare fälld så får spionen poäng.  Vill ni krydda till det hela lite så finns även en karaktär på varje platskort – det kan vara en läkare på sjukhuset osv. Då är tanken att karaktären ska rollspelas…

Om du INTE är spion, så är tricket är att ställa så vaga frågor så att de andra förstår att du vet var ni är, men att spionen fortsätter vara ovetande.

Det är assvårt att vara spion om ni bara är tre spelare, jag tror fem är optimalt…

Allt som allt är det här ett givet köp för folk som gillar att skratta! KÖP!

Betyg: 5/5

  • Typ: Kortspel
  • Utvecklare: Cryptozoic Entertainment / http://www.cryptozoic.com
  • Antal spelare: 3-8
  • Tid: cirka 15+ minuter
  • Cirkapris: 270:-

 

Share

Comments

comments