Publicerad den

Lucidity: Six-sided Nightmares

När du sluter dina ögon träder du in i drömvärlden, en värld fylld av vansinniga hallucinationer och mörka drömmar. För att komma ut måste du hantera dina drömmar och använda dem mot det mörka annars springer de ikapp dig och förgör dig.

Så kan det låta … om man försöker sig på en fri översättning av introtexten 🙂

Lucidity är ett sk ”press-your-luck” tärningsspel för 2-4 spelare.
Varje spelare är en drömmare som utforskar drömriket.
Jag har provspelat print-n-play samt ”riktiga” versionen på Tabletopia.
Som en liten side-note så rekommenderar jag verkligen att testspela PnP, Tabletopia och Tabletop simulator. Trevligt och intressant och framför allt en mycket bra möjlighet att köra flera parter av ett spel och få en verklig uppfattning av gameplay.

Åter till Lucidity!
Du inleder din runda med att välja en av 3 sleep tracks. 3/5/7, 4/6/8 eller 5/7/9. Sen drar du så många tärningar, lämnar tillbaka två och slår de/den som är kvar. Resultaten på tärningarna kan bli antingen poäng (power), hunt, exhaust eller shadow. Får du 4 hunt så dör du och är ute ur spelet, får du 3 exhaust kan du bli av med poäng och för varje shadow så händer det något. Får du sen 3/4 shadow så är du inte längre en drömmare utan blir en mardröm!
När du kört din runda så väljer du om du vill fortsätta eller lämna över till nästa spelare. Väljer du att fortsätta så fortsätter du med nästa steg på den sleep track som du valt. Väljer du att avsluta din runda får du lämna tillbaka en shadow eller alla exhaust.
Först till 15 poäng vinner.

Lucidity på Tabletopia

Det är här det börjar bli riktigt intressant. Ska du chansa för att slå fler poäng eller behöver du ta det lugnt och rensa ditt bräde från tärningar.
I den skarpa versionen kommer det alltså att vara 80 (!) tärningar, 20 av varje färg.

Men? Kan man bli en mardröm?
Yes, det kan man bli. Om man får 3 shadow av en färg (4 när man spelar 2 spelare) så blir man i slutet av sin runda den mardrömmen. Man behåller sina poäng, får lite andra game options och kan fortfarande vinna genom att manipulera och förstöra för sina motståndare.

Lucidity Print and play

Efter att ha kört ett par rundor både av PnP-versionen och på Tabletopia så är jag riktigt impad av spelet. Det finns möjligheter till taktik, att chansa och lyckas/misslyckas och att (som mardröm) förstöra för dina motståndare.
För två spelare tar en runda typ 30 minuter, och det är en snabb setup.

Spelet finns just nu på Kickstarter för ~$29 eller ~$45 inklusive frakt med i skrivande stund ~60h kvar till den är slut så snabba er dit och kolla in!
(Och ja, jag har redan backat det)

Betyg: 4/5

  • Typ: Tärningsspel
  • Utvecklare: Fox tale games / http://www.foxtalegames.com
  • Antal spelare: 2-4 (solo och 5-8 kommer efter Kickstartern är klar)
  • Tid: cirka 30 minuter
  • Cirkapris: $29 – vanliga version, $45 – deluxeversion

Övriga länkar:
Lucidity på Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/foxtale/lucidity-six-sided-nightmares
Lucidity på BGG: https://boardgamegeek.com/boardgame/222145/lucidity-six-sided-nightmares
Lucidity på Tabletopia: https://tabletopia.com/playground/lucidity-six-sided-nightmares/play-now
Lucidity Print-and-play: https://drive.google.com/open?id=0B_2JDFONigU4R1k5UDFsRDUyOEE

Share

Comments

comments