Publicerad den

One Night Ultimate Werewolf

One Night Ultimate Werewolf från Bézier Games är ett otroligt roligt och snabbt bluffspel.

Bild från Beziergames.com

Ni är alla medlemmar i en liten (eller stor) by som har lite varulvsproblem. Ni vill hitta varulvarna och ni vill eliminera dem –  problemet är att ingen vet vad den andra är. Spelet är för 3-10 spelare där två utav spelarna oftast, men inte alltid, kommer vara varulvar. Resten utav spelarna kommer ha olika olika roller inom samhället. Beroende på antalet spelare så kommer det finnas x antal kort i leken som delas ut nedåtvända till alla spelare. Ingen kommer veta vad den andra är förutom varulvarna som skall samarbeta för att överleva och övertyga dom andra byborna att eliminera en utav sig själva.

En spelare kanske blir en Robber, som kan byta sitt kort med en annan spelare och kolla på sin nya roll. Eller så kanske man blir en Seer som får kolla på en annan spelares kort, eller två utav tre kort som ligger nedåtvända i mitten på spelbordet. Rollerna är många och roliga, men roligast är det att vara varulv! (enligt mig) Detta är ett ypperligt spel i början utav kvällen för det är både roligt och snabbt, men det passar till alla tillfällen. Det är lätt att lära sig, och har man någon som vet hur spelet går till så flyter allting på hur bra som helst.

Kommer ni lyckas lista ut vem som är varulv? Eller kommer varulvarna överlista er? Det finns bara ett sätt att ta reda på det!

-Bilder lånade från Bézier Games hemsida

Betyg: 4/5

  • Typ: Kortspel
  • Utvecklare: Bézier Games / http://beziergames.com
  • Antal spelare: 3-10
  • Tid: 10 min
  • Cirkapris: 190:-
Share

Comments

comments