Publicerad den

Snabbtitt på Alfasnake: en alfapet/snake-mashup!

Ett mail damp ner i vår mailbox i somras. Mailet var från Anton Schillén, med en inbjudan till att prova på hans skapelse ”Alfasnake”. Alfasnake utvecklas till android och är en blandning mellan Alfapet och det klassiska snake. Klicka för att läsa mer!

Spelet är uppdelat i två faser. Den första fasen är själva snake-delen, och det är ganska exakt snake, med skillnaden att du här ålar runt och samlar på dig bokstäver.

När du till slut blir så lång att du ålar in i ditt eget arsle (eller in i kanten på banan) så går du in i nästa fas – alfapetfasen. Där ska du naturligtvis bilda ord av alla de fabulösa bokstäver du samlat på dig!

Fas 1 – åla runt!

Grafiskt sett är det ju inget mästerverk, men det behöver det ju inte vara i såna här spel! Grafiken är tydlig, du ser vad du gör. Styrningen är också helt okej. Sen är jag inte riktigt på det klara med vad det är för sorts ord spelet accepterar… Ibland tycker jag att jag får till ett riktigt bra ord (”konsekvenshanteringsåtgärd” eller nåt sånt;), men då godtar inte spelet det. Nåja, allt som allt tycker jag att spelet är trivsamt och med leaderboards så ser jag framför mig att det kan bli en viss konkurrens mellan vänner som spelar!

Spelet är för närvarande i beta och kan hittas kostnadsfritt på https://play.google.com/store/apps/details?id=se.susapp.colorize&hl=sv

Share

Comments

comments