Publicerad den Lämna en kommentar

Good Cop Bad Cop

Skjut inte mig för faen!
Skjut inte mig för faen!

Good Cop Bad Cop är ett snabbt partyspel där det gäller att lista ut vem – eller vilka – som står på din sida och sen skjuta skiten ur motståndarna.

Om du ens HAR någon på din sida! En av spelarna kommer att vara Kingpin – dvs de korrupta polisernas ledare, och en annan kommer att vara Agent som alltså är de ärliga polisernas dito. Alla får tre integritets-kort ”på hand” som man själv får titta på innan man lägger dom face down framför sig på bordet – sen får man inte se på korten mer. Har man då t ex två blå honest-kort och ett rött crooked så tillhör man de ärliga och har man två röda crooked och ett honest så tillhör man skurkarna.  Har du Agent-kortet och två röda crooked så tillhör du ändå de ärliga och tvärtom om du har Kingpin-kortet. Sedan gäller det som sagt att lista ut vem som tillhör vilken sida och skjuta respektive ledare!

integrity_cards
Integritets-kort

Alla börjar även med ett equipment-kort och med de kan man göra allt från att återuppliva nerskjutna kompisar till att vända turordningen.

Allt som allt är Good Cop Bad Cop ett fantastiskt roligt spel som man kan plocka fram när som. Vi spelade det en hel del på kafferasterna på jobbet och det var som sagt väldigt populärt. Naturligtvis blir spelet roligare ju fler man  är, och jag misstänker också att det blir roligare med någon av de expansioner som finns tillgängliga!

Betyg: 4/5

 

  • Typ: Kort/Bluffspel
  • Utvecklare: Overworld Games / http://overworldgames.com
  • Antal spelare: 4-8
  • Tid: cirka 10 min
  • Cirkapris: 150:-
Share

Comments

comments

Lämna ett svar