Publicerad den

Dicetopia

Tärningar <3
Niklas gillar tärningar.
Om man sen får tärningar i ett abstrakt sci-fi, workerplacement, area control så kan det bli riktigt bra! 🙂

Varje spelare representerar en ’faction’ i en odefinierad framtid och ska försöka dominera områden, samla poäng på tärningar, lyckas med dolda mission cards och framför allt (!) sabba för sina motståndare.

Niklas och Björn har provspelat Dicetopia på Tabletopia och spelet finns just nu att backa på Kickstarter som slutar 25/2.
Otroligt roligt att spelet är utvecklat av All or None Games baserat i Stockholm.

Vi dyker in!
Spelet känns vid första anblick väldigt enkelt och okomplicerat och lite ’jaha?’ Oj vad fel vi hade. På ditt faction card har du 6 st ’agents’. Dessa ska du i tur och ordning placera på det gemensamma brädet och byta mot en tärning. Har du spelat Roll player så känner du igen vissa av mekanismerna. Bland annat så triggar varje agent som du placerar en action som är olika beroende på i vilket ’neighbourhood’ du väljer.

Eftersom man har 6 agents så är spelet bara 6 rundor långt. Dock bjuder det på oväntat mycket taktik och funderande. Du är tvungen att tänka i flera dimensioner för att välja vad du ska göra: färg på tärning, värde på tärning, dominera område, välja rätt action, möta dina mission cards och samtidigt lista ut vad dina motspelare har för mål och se till att de inte når dem.

När alla 6 agents är utplacerade räknar man först ihop värdet på sina tärningar, sen poängsätter man area control av de olika neighbourhoods som finns och slutligen cashar man förhoppningsvis in lite poäng från sina missions.

Vi har provspelat det både på 2 och 3 spelare och det är snabbt, trevligt och bjuder på en oväntad komplexitet. Set känns snabbt som att det finns stor replayability då man kan spela 10 olika factions som alla har en unik individuell ability, det finns 40 olika mission cards samt att vill man så kan man även krydda det hela med ett gemensamt scenario.

Det blir med största säkerhet en backning på detta.
Det är ju massor med snygga tärningar i olika färger.
Epic win!

Betyg: 4/5

Typ: Tärningsspel
Utvecklare: All or None Games – http://www.allornonegames.com/
Antal spelare: 2-4
Tid: cirka 20-30 minuter
Pris: 250:- inkl frakt på Kickstarter fram t o m 25/2
Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/548651203/dicetopia

All or None Games på sociala medier:
Twitter
Instagram
Facebook

 

Share

Comments

comments