Publicerad den

City of Mist – Superhjälte/Noir-rollspel

Alltså, jag har inte spelat det här spelet ännu, men jag älskar allt ögat tar in. Vad är det då jag pratar om? Läs vidare så ska vi se om jag får med dig på tåget…

City of Mist är ett narrativt och filmiskt rollspel i en storstad där hemligheter döljs av en mystisk dimma. På ytan är allt som vilken stad som helst, men bakom dimridån döljer sig mystiska varelser med dunkla avsikter….

Som spelare i City of Mist så börjar du precis på vippen förstå att du är något mer än en vanlig människa. Du känner att det finns någonting i dig. Någonting du förhoppningsvis kan kontrollera.

Reglerna verkar vara slimmade och strömlinjeformade och det brukar ju borga för äventyr med flyt i. Personligen har jag aldrig varit den där rollspelaren som kräver att allt ska gå regelrätt till – det finns ju inget mer stämningsdödande än att behöva leta fram tabeller för motljus, geografisk lutning och viskositeten på luftfuktighet när allt du vill göra är att skjuta frisyren av en skurk samtidigt som du löser ett sudoku.

Efter min kontakt med Amit Moshe – som är skaparen av CoM – så låter han meddela mig att spelet borde dyka upp i europeiska affärer i början av mars. Vill du prova redan nu, så finns ett starterkit – GRATIS – att ladda hem från deras hemsida! Så vad väntar du på?!

Bilder från City of Mist’s hemsida: http://cityofmist.co

Share

Comments

comments